onsdag 6 november 2013

Kända personer

I detta inlägg kommer vi att skriva om några norrländska kändisar.
Den första personen vi kommer att berätta om är Lisa Miskovsky. Hon är född i Umeå och är en artist som har bl.a. deltagit i Melodifestivalen. De genrer hon sjunger i är pop, poprock och rock. Att vara en idrottare är hon också känd för då hon var med i svenska snowboardslandslaget och spelar även hockey.
En annan känd norrländsk artist är Peter Stormare. Han är väldigt aktiv och sysslar med skådespeleri, är musik och regissör. Peter växte upp i Arbrå i Hälsingland där han var med i ett rockband. Han har spelat i många olika teatrer och även vart med i flera tv-serier. Ett exempel på en film han har varit med i är Transformers och Jägarna 2, även en väldigt bra tv-serie som heter Hawaii Five-0.
Det finna många kända hockeyspelare ifrån Norrland och en av dom är Peter Forsberg, även kallad för Foppa. Han kommer ifrån Örnsköldsvik som ligger i Ångermanland. Många anser honom som Sveriges bästaa ishockeyspelare och även som världens bästas NHL:s bästa spelare någonsin. Hans hockeyintresse började genom hans storebror och sedan dess har han varit en aktiv spelae. Det var vid 16 års åldern som Foppa spelade sin första match inom elitserien sedan det har hans karriär flytit på. Han slutade med hockey för något år sedan
// Agnes och Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar